Aalborgs specialist i chiptuning

I moderne motorsport er det utroligt vigtigt at spare på dråberne! – En optankning mindre kan hurtigt betyde en førsteplads på podiet!

Du kan herunder vælge mærke, model og motorstørrelse på dit køretøj, for at se den estimeret ydelse vi kan leverer på lige præcis din bil.

For oplysninger om ydelse ved Stage 2 tuning, specielle ønsker m.m. er i velkommen til at kontakte os på: 98 10 98 10 eller på E-mail.

Diesel chiptuning

Diesel chiptuning er den mest brugte form for chiptuning! – Hovedsageligt fordi, at stort set alle dieselbiler, er udstyret med en turbolader. Det at dieselbilen har en turbolader, betyder at der er mange parametre at skrue på, når man skal tune sin dieselbil. Dieselbiler har også den fordel at de kan arbejde ved et langt lavere omdrejningstal end benzinbiler, og når man chiptuner sin dieselmotor så den arbejder ved et lavere omdrejningstal, betyder det også en meget bedre brændstoføkonomi.

De mange muligheder for chiptuning

Der er mange forskellige muligheder for at optimere sin dieselmotor! Når man f. eks chiptuner sin dieselbil skal man vide, at man, når bilen er blevet godkendt og synet ikke behøver at ændre noget i forhold til service og syn. Chiptuningen af en dieselbil vil foregå udfra de originale service og vedligeholdelses-planer, så når du har fået chiptunet din dieselmotor skal du ikke gøre noget anderledes, end at blot at følge normal serviceeftersyn og normal syn, dog skal bilen synes og godkendes før den må bruges på offentlig vej.

Kør Længere på literen

Dieselmotoren vil ikke bruge mere brændstof, tværtimod chiptuner man ofte sin dieselbil så den kører længere på literen. Størstedelen af de biler vi chiptuner hos Anders Auto foregår med det primære formål, at kunne køre længere på literen. Hvordan det kan lade sig gøre at få sin dieselbil til både at kunne køre længere på literen, og trække bedre, kan sammenlignes med at man smører sin cykelkæde – Når man gør det vil det både være nemmere at komme fremad, men samtidigt vil man osse kunne køre hurtigere. Det betyder at det er en win-win i forhold til at spare brændstof, og samtidigt kunne lave hurtigere og foretage bedre overhalinger i sin dieselbil.

Hold bilen lovlig

Når vi chiptuner en dieselbil er det vigtigt at holde det lovligt så bilen kan køre på de Danske veje: Men vi kan altid lave en chiptuning af din dieselbil som går udover de normale omstændigheder, hvis dieselmotoren f. eks skal bruges til traktortræk, motorsport eller lign. Det er muligt at hæve dieselmotorens ydelse til over 20% mere end standard ydelse. Her skal man blot huske at kontakte Skat, en synshal, samt sit forsikringsselskab så man er sikker på at der ikke er foregået nogen ulovligheder. Dieselbilen bliver styret af en ECU som typisk sidder i motorrummet og kan omprogrammeres via bilens OBD stik. En normal chiptuning af en dieselbil tager normalt fra ca 1.5 til 2 timer, og foregår i Anders Auto værkstedet.

Genvinde tabte kræfter

Dieselbilen kan osse have tabt hestekræfter i forhold til hvad den er født med, så f.eks en 130hk dieselbil kan være nede på kun 100 hestekræfter efter 5 år. Her kan man også med fordel at få sin dieselbil chiptunet, så den får den effekt den reelt skulle have haft, og herefter kan man lægge 20 procent til ydelsen – Det vil give en effektforøgelse på 50 hestekræfter, som absolut ville være mærkbart.

Benzin chiptuning

Når man chiptuner en benzinbil, gør man det normalt hovedsageligt når benzinbilen har en turbolader. Der er dog også andre tilfælde hvor det giver meget effekt at chiptune sin benzinbil, og det er i det tilfælde hvor fabrikanten har neddroslet effekten på bilen. Det kan f.eks være en VW Up!, Skoda Citigo, Seat MII, som gode eksempler. Eller man kan også nævne Volvo V70, S50 mfl. som findes i en 140 og en 170hk udgave, hvor motorerne er komplet ens – den eneste forskel er at den lave version er neddroslet via bilens styreboks.

En effekttiv forøgelse af både hestekræfter og moment

Benzin chiptuningen giver en meget effektiv forøgelse af både hestekræfter og moment, og man vil kunne mærke en bil der er meget mere harmonisk og velkørende. Andre biler kan have tabt hestekræfter i forhold til hvad den havde fra ny af, og her vil man med fordel kunne vælge benzin-chiptuning fordi at man både kan komme op på den effekt bilen skulle havde fra fabrikken af, plus de lovlige 20% effektforøgelse. Man skal altid huske at kontakte skat, samt sit forsikringsselskab i forbindelse med chiptuning af sin benzinbil.

Forskellen mellem benzin og diesel

Benzinbiler har den fordel at de trækker meget bedre, så overhalinger og kørsel med f. eks campingvogn vil foregå meget bedre efter at man har chiptunet sin benzinbil. Hvor chiptuning af dieselbiler giver utroligt meget bedre brændstoføkonomi, vil en benzinbil normalt køre cirka en halv kilomet længere på literen efter chiptuning. Dette sker ved at man optimerer benzinbilens indstillinger i bilens originale motorstyring, osse kaldet ECU. I bilens motorstyring forefindes der data om hvordan motorens indsprøjtningssystem og tændingstidspunkt skal leveres, og i nye benzinbiler også hvor højt indsprøjtningstrykket skal være. Disse indstillinger fintunes til perfektion og derved opnår man en meget bedre trækkraft og effekt mv.

Mest effekt med en turbolader

Det er altid en god ide at chiptune sin benzinbil, uanset hvilken motor der ligger i benzinbilen. Det gælder alle mærker lige fra VW, Toyota, Audi, BMW osv. Man får blot mest ud af det, hvis bilen direkte er droslet fra fabrikken eller har en turbolader monteret. Mange nye bensinbiler har fra fabrikken turbolader, da dette øger bilens hestekræfter. Benzinbilen kan også have en kompressor som ofte også kan sættes til at arbejde bedre, og derved få bilen til at køre meget bedre med en chiptuning.

Uden turbolader

Hvis din bil ikke har monteret en turbolader vil der bliver ændret på indstillinger som tændingstidspunkt, speederrespons, indsprøjtningsmængde, lampdatal, og mange andre parametre som gør at din benzinbil vil køre mere flydende, reagere hurtigere når du træder på speederen, samt generelt vil være meget bedre kørende. Hver gang vi chiptuner en bil, vil indstillingerne være lavet specifikt til den bil, du som kunde ved Anders Auto møder op med. Dette sikrer dig at du får den mest optimale indstilling af netop din bil. Valg af brændstof og oktantal vil være en god ide at overveje når du skal have chiptunet din bil.

I Danmark har vi mulighed for at tanke oktan 99, som muliggøre endnu flere hestekræfter i din bil. Biler drager ikke normalt fordel af højoktan brændstof, men i det tilfælde hvor de er blevet chiptunet vil man kunne mærke fordelen, netop fordi din bil bliver justeret til det brændstof du tanker. Det er dog ikke nødvendigt at køre på højoktan brændstof, for selvom at du kører på 95 oktan, vil din benzinbil efter chiptuning stadig være meget bedre kørende.

Det er altid muligt at få en uddybende snak med os mens vi udfører chiptuningen af din benzinbil, da det er vigtigt for os at have direkte og personlig kontakt med vore kunder. Vi byder dig velkommen med din benzinbil uanset hvilken årgang bilen er, og du er altid velkommen til at stille spørgsmål.